Feestelijke ingebruikname speelterrein Plaspoelhaven

Op 5 april heeft wethouder Kist, samen met buurt- en schoolkinderen van de basisschool De Zonnewijzer, het speelterrein Plaspoelhaven in gebruik genomen. Zij hebben samen de waterpomp aangezet.

In 2015 zijn verschillende atelierbijeenkomsten voor kinderen georganiseerd. Zij hebben kunnen aangeven wat hun wensen waren voor het speelterrein. Op basis van de resultaten van de bijeenkomsten, is gekozen voor een maritieme uitstraling waarin gewerkt is met natuurlijke duurzame materialen als hout, staal, zand en water.

Voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar is een speelschip met meerdere speelfuncties en een duikelrek in valzand geplaatst. Er is een waterspel met verschillende mogelijkheden om het water te sturen of te blokkeren. Via diverse lopen, maar ook een geul van klinkers, stroomt het water van de pomp terug richting de Vliet. Verder zijn er op de speelplek twee veerwipvissen en een grotere wiebelboot op veren voor de jongste kinderen. Een lage haag biedt beschutting richting de parkeerplaats. Meerdere banken maken de plek ook voor (groot)ouders plezierig.

Wethouder opent samen met kinderen de speeltuin

Meer nieuws »