Nieuws

Aannemingsbedrijf Schouls uit Leiden voert de herinrichtingswerkzaamheden aan de Schoorlaan uit. De aannemer is op 15 mei gestart met het maken van een voorziening voor de kabels en leidingen voor de nieuwe brug in de Zaagmolenstraat. In verband met deze … Lees meer »

Op woensdag 12 juli lanceren wethouder de Ridder en wethouder Bremer de historische wandeling Leidschendam. U bent van harte welkom om mee te wandelen. Startpunt is om 14 uur op het Damplein. Via de inspirerende en afwisselende wandeling ontdekt u … Lees meer »

Op 25 en 26 april 2017 wordt door Archeologisch bureau RAAP op het parkeerterrein, het deel gelegen tussen Molenpad en Maalderijstraat, een proefsleuf gegraven. Deze proefsleuf is nodig voor het archeologische onderzoek. Aansluitend herstelt Aannemingsbedrijf V.d. Helm op 1 en … Lees meer »

Op 5 april heeft wethouder Kist, samen met buurt- en schoolkinderen van de basisschool De Zonnewijzer, het speelterrein Plaspoelhaven in gebruik genomen. Zij hebben samen de waterpomp aangezet. In 2015 zijn verschillende atelierbijeenkomsten voor kinderen georganiseerd. Zij hebben kunnen aangeven … Lees meer »

Op woensdag 8 maart heeft de Raad van State uitspraak gedaan in het beroep tegen het de bestemming voor extra woonboten aan de Starrevaart in het bestemmingsplan Leidschendam-Zuid. Tegen dit bestemmingsplan was beroep aangetekend door twee belanghebbenden. De bezwaren zijn … Lees meer »

Tijdens de  bijeenkomst over ondernemen en recreëren in het oude centrum van Leidschendam, vond de première van de promotiefilm over de Venestraat, het sluisgebied en het winkelgebied Damplein, Damlaan plaats. Deze promotiefilm schets een sfeervol beeld van het gebied en … Lees meer »

Op woensdag 9 november wordt er in ‘Het Veur Theater”, Damlaan 44, een Meet & Greet georganiseerd met als thema: “Ondernemen en recreëren in en rondom het centrum van Leidschendam”. De gemeente wil de historische uitstraling en het woon-werkklimaat met de … Lees meer »

Op 3 mei kan iedereen komen kijken bij het archeologisch onderzoek naar het Kanaal van Corbulo in Leidschendam. Een hele bijzondere vondst die zichtbaar werd bij voorbereidende werkzaamheden voor woningbouw. Aan de rand van de put ziet u hoe een … Lees meer »

Op 8 februari jl. organiseerde de Gemeente Leidschendam-Voorburg een interactieve informatieavond rondom de pijler wijkeconomie en bedrijvigheid (Nieuwe Ambachten) voor de bewoners, ondernemers, eigenaren van commercieel vastgoed, potentieel geïnteresseerden, betrokken partijen van de Venestraat en omgeving en eventuele andere belanghebbenden. … Lees meer »

Op maandag 8 februari organiseren wij  in De Binnenhof, Damhouderstraat 2a in Leidschendam een bijeenkomst over het stimuleren van de wijkeconomie en bedrijvigheid in de Venestraat en haar omgeving. Het programma begint om 19.00 uur en is naar verwachting 21.15 … Lees meer »

2 februari 2016
Woningen in de verkoop

Grachtenpanden aan de Van Ravesteijnkade Heeft u al kennis gemaakt met de grachtenpanden aan de Van Ravesteijnkade? Aan deze kade worden 9 exclusieve grachtenpanden in verschillende stijlen gerealiseerd. Met uitzicht over de nieuw aan te leggen haven. Alle woningen zijn … Lees meer »

De Europese Commissie heeft op 15 januari 2016 bepaald dat er geen staatssteun door de gemeente is verleend bij de herontwikkeling van het Damplein. Met dit besluit kan de gemeente het dossier afsluiten. Wethouder Floor Kist (Leidschendam Centrum); “We zijn … Lees meer »

Voor de kerstvakantie van 2015 is de aanleg van de Plaspoelhaven aanbesteed. Daaruit bleek dat Dura Vermeer de beste aanbieding heeft gedaan. Dura Vermeer heeft al eerder werkzaamheden in het Damcentrum uitgevoerd. Op dit moment worden door Dura Vermeer voorbereidingen … Lees meer »

Het Europees Hof van Justitie in Luxemburg heeft het besluit van Brussel uit 2013 inzake de grondprijsverlaging van het Damplein vernietigd. Volgens de rechters kon de Europese Commissie op basis van haar onderzoek niet tot de conclusie komen dat de … Lees meer »

Het kunstwerk ‘de Damhonden’ van kunstenaar Hans Kuyper is zaterdag onthuld door 11 ballerina’s van ‘Dans aan de Vliet’ en wethouder Frank Rozenberg. De drie losse beelden van honden in verschillende poses vormen een kunstwerk op het Damplein. De honden … Lees meer »

15 juni 2015 – Afgelopen vrijdag kwam een stuk historie weer tot leven aan de Van Ravesteijnkade in Leidschendam. Onder toeziend oog van een schilder uit vroeger tijden werd de laatste hand gelegd aan zijn schilderij van de stad. Hij kreeg … Lees meer »

10 maart 2015 – Tijdens de goed bezochte inloopbijeenkomst op maandagavond 9 maart jl. konden omwonenden kennis nemen van de inrichtingsplannen van de Haven aan de Plaspoelkade. Dit project maakt deel uit van het vastgestelde Masterplan Damcentrum. De huidige haven ter hoogte … Lees meer »

Op 13 december vond op het Damplein voor het eerst het Kerstfestijn plaats. Dit gezellige evenement stond geheel in het teken van de Engelse schrijver Charles Dickens. Het was een fantastische dag voor jong en oud! Het hele Damplein was … Lees meer »

In project De Zaagmolen worden 14 herenhuizen gebouwd met een vanaf prijs van € 299.950. De woningen hebben een tuin met een grote vlonder aan het water. De verkoop start op woensdag 10 december a.s. Interesse in een herenhuis? Meld … Lees meer »

Wethouder Heleen Mijdam (Leidschendam Centrum) opende op maandag 27 oktober een diëtistenpraktijk aan de Damlaan door een oud gietijzeren bord aan de gevel te bevestigen. De onderneming, die eerder gehuisvest was aan de Sluiskant, verleent met haar komst naar de … Lees meer »

7 oktober 2014
Met Liefde is open

Het Damcentrum is weer een winkel rijker. De nieuwe winkel “Met Liefde” opende op woensdag 1 oktober haar deuren. Wethouder Heleen Mijdam (Leidschendam Centrum) verrichtte de openingshandeling.  De nieuwe eigenaren van dit historische pand hebben de gevel prachtig laten renoveren met … Lees meer »

Op woensdag 16 juli reikte wethouder Heleen Mijdam de eerste anischtkaart uit aan Alfred van Kesteren, voorzitter van de ondernemersvereniging van Leidschendam Centrum. Samen hebben zij vervolgens ieder een kaart geschreven op het terras van restaurant George en gepost in de dichtstbijzijnde brievenbus. Lees meer »

Het nieuwe college van burgemeester en wethouders van gemeente Leidschendam-Voorburg is in mei geïnstalleerd. Wethouder Heleen Mijdam is verantwoordelijk voor diverse projecten binnen onze gemeente, waaronder Leidschendam Centrum. Zij is vrijdag 11 juli van 15.00 – 16.30 uur aanwezig in restaurant Fratelli om u over Leidschendam Centrum te spreken. Lees meer »

De gemeente reikt subsidie uit aan de eigenaar van het historische pand Damlaan 15 vanwege de plannen om de gevel te verbeteren. De werkzaamheden aan Damlaan 15 zijn naar verwachting voor de bouwvak gereed. Wethouder Heleen Mijdam (Leidschendam Centrum) verrichtte op de bouwsteiger met een Kangooboor de eerste sloopwerkzaamheden. Lees meer »

Vorige week is het bouwbord voor de herinrichting van de openbare ruimte in Leidschendam Centrum geplaatst. Het staat in de Rijnlandstraat (kruising Zaagmolenstraat). Lees meer »

Per 1 juli aanstaande is de Damlounge op Damlaan 40a alleen nog op afspraak geopend. Neemt u gerust contact met ons op om een afspraak te maken. Lees meer »

In het kader van de herinrichting vinden van 16 juni tot 11 juli 2014 werkzaamheden plaats in de Rijnlandstraat tussen Oude Trambaan en Landscheidingstraat. Lees meer »

Van 2 juni tot 23 juni 2014 vinden in het kader van de herinrichting van het openbaar gebied in Leidschendam Centrum werkzaamheden plaats in de Landscheidingstraat. Lees meer »

De allerlaatste editie van de papieren nieuwsbrief Leidschendam Centrum is begin mei verschenen. Woont u in het projectgebied van Leidschendam Centrum? Dan heeft u de nieuwsbrief automatisch in de brievenbus ontvangen. Lees meer »

Leidschendam Centrum krijgt eind dit jaar een bijzondere beeldengroep. Drie losse beelden van honden in verschillende poses, vormen dan een kunstwerk op het Damplein. Een voorproefje hiervan was zaterdag 10 mei dit jaar te zien. Lees meer »

Leidschendam Centrum krijgt eind dit jaar een bijzondere beeldengroep. Zaterdag 10 mei is vanaf 11.00 uur een voorproefje van de beeldengroep te zien. U bent van harte welkom! Lees meer »

In navolging van de Damlaan, het Damplein en het sluisgebied, starten we deze maand met de herinrichting en reconstructie van de Zaagmolenstraat, Rijnlandstraat, Landscheidingstraat, Plaspoelstraat, Tuinderijstraat, Warmoezierstraat, Molenpad en Maalderijstraat. Lees meer »

Momenteel maakt er weinig bouwverkeer gebruik van bouwweg Bolder. Daarom wordt de bouwweg vanaf donderdag 8 mei afgesloten voor autoverkeer. Lees meer »

In het kernwinkelgebied is de maximale parkeerduur nu één uur, in de overige straten twee uur. Parkeergarage Damplein krijgt voorlopig geen parkeerschijfzone. De periode wanneer de parkeerschijfzones gelden zijn onveranderd gebleven: maandag t/m zaterdag 8.00 – 18.00 uur en donderdag 18.00 – 21.00 uur. Lees meer »

In aanwezigheid van inititatiefnemer Igo van Bohemen en kunstenaar Hans Kuyper is op vrijdag 25 april de plaquette geplaatst bij het kunstwerk de Damwachters aan de Sluiskant. Lees meer »

In verband met de meivakantie is de Damlounge, het informatiepunt van Leidschendam Centrum, op woensdag 30 april gesloten. Ook op 7 mei is het informatiepunt gesloten. Lees meer »

Leidschendam Centrum blijft voor ondernemers een aantrekkelijk vestigingsgebied. Door de stimuleringsregeling detailhandel hebben zich de afgelopen jaren al diverse ondernemers gevestigd in het centrum. Mede daarom is besloten de regeling te verlengen tot en met 2015. Lees meer »

Voortaan wordt binnen Leidschendam Centrum van alle nieuwbouwwoningen de duurzaamheid aangegeven. Dit is vastgelegd in een overeenkomst die op vrijdag 14 maart jl. is ondertekend. Lees meer »

In een tijd dat verantwoord omgaan met energie belangrijk is, wil de VOF Leidschendam Centrum energiezuinig bouwen stimuleren. Daarom is er een stimuleringsregeling voor energiezuinige nieuwbouwwoningen in Leidschendam Centrum in het leven geroepen. Lees meer »

Ook in 2014 kan weer gebruik gemaakt worden van de subsidie voor het verbeteren van bestaande panden op de Damlaan. Het college heeft dit op dinsdag 5 februari besloten. Lees meer »

Deze week start het Hoogheemraadschap van Delfland met werkzaamheden ter hoogte van bouwweg De Bolder. Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren wordt vanaf maandag 3 februari de kruising op de hoek van de dokter van Zeelandstraat en de dokter Huijserstraat afgesloten. Lees meer »

Omdat er voorlopig geen nieuwe bouwactiviteiten starten in Leidschendam Centrum, is begonnen met het opschonen en tijdelijk inrichten van de bouwkavels. Lees meer »

Er zijn nog twee nieuwbouwlocaties in Leidschendam Centrum: de Zaagmolenstraat en de Plaspoelstraat. In de Plaspoelstraat zijn de appartementen aan woningcorporatie WoonInvest inmiddels opgeleverd. Lees meer »

Op en rond de Damlaan worden momenteel herstelwerkzaamheden uitgevoerd. Er worden verzakkingen en kleine schades aan het wegdek hersteld. Lees meer »

Leidschendam Centrum krijgt een ondernemersfonds. Dat is de uitkomst van een draagvlakmeting onder de ondernemers. Tot tevredenheid van Marcel Houtzager (projectwethouder Leidschendam Centrum). Lees meer »

Leidschendam Centrum heeft dezelfde bewegwijzering voor voetgangers als Oud Voorburg! Op woensdag 15 januari plaatste projectwethouder Marcel Houtzager één van de bewegwijzeringspalen op de hoek Sluiskant/Damplein. Lees meer »

Leidschendam Centrum krijgt dezelfde bewegwijzering voor voetgangers als Oud Voorburg. Op woensdag 15 januari om 14.00 uur plaatst wethouder Marcel Houtzager de eerste bewegwijzering aan de Sluiskant. Lees meer »

Op woensdag 15 januari a.s. is de Damlounge in verband met plaatsing van de bewegwijzering geopend van 15.00 uur tot 17.00 uur. Lees meer »

Omdat er voorlopig geen nieuwe bouwactiviteiten starten in Leidschendam Centrum, beginnen we deze maand met het opschonen van de bouwkavels aan de Plaspoelkade, Rijnlandstraat, Oude Trambaan en Schoorlaan. Lees meer »

Vanaf deze maand verwijzen we bezoekers van Leidschendam Centrum via bebording richting Molen de Salamander, het Sluisgebied, twee kerken, de winkelgebieden Damplein en Damlaan en het Veurtheater. Lees meer »

Deze maand starten we met de sloop van het complex Schoorlaan 6 tot en met 28. Op maandag 2 december start de aannemer met de voorbereidingen voor de asbestsanering aan de Schoorlaan. Lees meer »

Op donderdag 28 november 2013 is de fotowand in de parkeergarage Damplein feestelijk onthuld door projectwethouder Marcel Houtzager en kunstenares Helene van ’t Hoen. Lees meer »

U bent van harte welkom om aanwezig te zijn bij de officiële onthulling van het kunstwerk op donderdag 28 november a.s. om 14.30 uur in de parkeergarage Damplein (niveau -1). Lees meer »

Vanaf maandag 18 november is men bezig met het het vervangen van de verkeersregelinstallatie bij de sluis in Leidschendam Lees meer »

Parkeergarage Damplein krijgt een eigen kunstwerk. Op vrijdagochtend 25 oktober is in de parkeergarage getest hoe de fotowand eruit komt te zien door middel van een proefopstelling. Lees meer »

De oktober 2013-editie van de nieuwsbrief Leidschendam Centrum is er! Vanaf volgende week is de nieuwsbrief in papieren versie beschikbaar, maar hij is nu al te bekijken via deze website. Lees meer »

De Damlounge, het informatiepunt vanLeidschendam Centrum, is gesloten op woensdag 30 oktober. Vanaf woensdag 6 november staan we u graag weer te woord. Lees meer »

Deze week is de verzinkbare paal, Vezip genaamd, aan de Sluiskant in gebruik genomen. De Vezip staat er om het autoverkeer in het gebied te verminderen tot alleen bestemmingsverkeer. Lees meer »

De voorrangsmaatregel op de kruising met de Warmoezierstraat en de ‘bouwweg Bolder’ wordt ingetrokken. De voorrangsborden verdwijnen begin deze maand. We plaatsen borden met ‘voorrang gewijzigd’ om het verkeer op de verandering te wijzen. Lees meer »

no alt

Op vrijdagmiddag 27 september heeft wethouder Marcel Houtzager één van de eerste abonnementen voor de parkeergarage Damplein uitgereikt aan bewoonster Tara Vreeburg. Voor de direct omwonenden van de parkeergarage is per 1 oktober een abonnement beschikbaar. Lees meer »

no alt

Op zaterdag 28 september start de verkoop van fase II van de Plaspoelstraat in Leidschendam Centrum. Lees meer »

Nog steeds wordt het nieuwe of verhuizende ondernemers financieel aantrekkelijk gemaakt om zich in Leidschendam Centrum te vestigen via de stimuleringsregeling detailhandel. Deze stimuleringsregeling loopt tot 31 december 2013. Lees meer »

Vanaf maandag 30 september is ernstige verkeershinder te verwachten op en rond de Veursestraatweg in Leidschendam. In de periode tot begin november voert de gemeente een ingrijpende reconstructie uit van de Veursestraatweg tussen de Boslaan en de bebouwde-komgrens. Voor verkeer met bestemming Leidschendam Centrum zijn verschillende omleidingen aangegeven. Lees meer »

In het kernwinkelgebied wordt de maximale parkeerduur één uur, in de overige straten twee uur. In de parkeergarage Damplein komt voorlopig geen parkeerschijfzone. Eind september vervangen we de huidige borden die nog uitgaan van een maximale parkeerduur van anderhalf uur. Lees meer »

Eigenaren die meedoen aan het project Stadsherstel Damlaan kunnen een subsidiebedrag van de gemeente ontvangen. Deze subsidie geldt voor initiatieven die voorzien in een verbetering van de gevel van historisch waardevolle panden aan de Damlaan in Leidschendam. Lees meer »

no alt

Het nieuwbouwproject De Zaagmolen in Leidschendam heeft het hoogste punt bereikt. Dat vierden de bij de bouw betrokken partijen op vrijdag 6 september. Lees meer »

no alt

Op zaterdag 7 september jl. is de beeldengroep de Damwachters onthuld. Loco-burgemeester Marcel Houtzager deed dit samen met initiatiefnemer Igo van Bohemen. Ook kunstenaar Hans Kuijper was aanwezig. Lees meer »

no alt

Op zaterdag 7 september is het zover: dan wordt het kunstwerk ‘de Damwachters’ aan de Sluiskant in Leidschendam onthuld. Lees meer »

Vooruitlopend op de definitieve inrichting zijn in de Plaspoelstraat en de Landscheidingstraat (her)straatwerkzaamheden uitgevoerd. Lees meer »

no alt
28 augustus 2013
Kunstwerk de Damwachters

De fundering van het kunstwerk de Damwachters is in mei geplaatst en inmiddels voldoende uitgehard. Dat betekent dat het kunstwerk geplaatst kan worden. Lees meer »

Volgende week begint Dura Vermeer Infrastructuur BV met de aanleg van een speeltuin aan de Damstraat. De werkzaamheden starten met het plaatsen van twee ondergrondse containers voor de bedrijven. Lees meer »

no alt

In de parkeergarage Damplein is bebording aangebracht om de rijrichting naar de uitgang duidelijk aan te geven. Lees meer »

no alt
14 augustus 2013
Het leeft rond de Sluis

Het mooie zomerweer van afgelopen weken heeft gezorgd voor gezellige drukte rondom de Sluis. Lees meer »

Maandag 12 augustus start de volgende werkfase in het Kwadrant in Leidschendam; de aansluiting van de Damlaan op de Koningin Julianaweg/Voorburgseweg gaat dan op de schop. Lees meer »

Leidschendam Centrum blijft voor ondernemers een zeer aantrekkelijke locatie om zich te vestigen. De Stimuleringsregeling Detailhandel Leidschendam Centrum geldt tot eind 2013. Lees meer »

De werkzaamheden voor de herinrichting van het Kwadrant gaan gedurende de zomer gewoon door. Per 22 juli is er ernstige verkeershinder: een gedeelte van de Koningin Julianaweg, Voorburgseweg en de Damlaan is afgesloten. Lees meer »

Voor de nieuwbouwlocatie Plaspoelstraat zijn de huisaansluitingen voor de riolering aangelegd. Lees meer »

24 juli 2013
Bouwvakantie 2013

De bouwvakantie valt dit jaar van 29 juli tot 23 augustus. Tijdens de bouwvakantie liggen de werkzaamheden voor de nieuwbouwlocaties Plaspoelstraat en Landscheidingstraat nagenoeg stil. Lees meer »

In opdracht van de gemeente Leidschendam-Voorburg vindt de herinrichting van het Kwadrant plaats. Op dit moment wordt de Zijdestraat onder handen genomen. Lees meer »

no alt

Bewoners van omliggende woningen van de parkeergarage Damplein krijgen na de zomer de mogelijkheid om ook buiten de reguliere openingstijden de parkeergarage in en uit te rijden. Lees meer »

no alt

Half juni is gestart met het opschonen van het terrein aan de Tuinderijstraat. Lees meer »

no alt

Van 24 t/m 27 juni is één rijbaan van de Rijnlandstraat afgesloten. Gedurende die periode vinden werkzaamheden plaats aan de riolering van de nieuwbouwlocatie Landscheidingstraat. Lees meer »

no alt

In opdracht van de gemeente Leidschendam-Voorburg wordt momenteel de herinrichting van het Kwadrant uitgevoerd. Lees meer »

no alt

Momenteel zijn er nog drie nieuwbouwlocaties in Leidschendam Centrum: de Zaagmolenstraat, Plaspoelstraat en Landscheidingstraat.
Lees meer »

no alt

Om extra fietsen kwijt te kunnen tijdens het hoogseizoen, zijn deze week aan de Sluiskant en op het Sluisplein vier tijdelijke fietsenrekken geplaatst. Lees meer »

no alt

In de Damlounge staan we u graag te woord. Vanaf woensdag 29 mei is het informatiepunt elke woensdagmiddag geopend van 14.00 uur – 17.00 uur. Lees meer »

no alt

Begin mei zijn graafwerkzaamheden gestart aan de sluis voor de fundering van het kunstwerk De Damwachters. Lees meer »

no alt
17 april 2013
Schaken aan de sluis

Het was druk bij de oplevering van het sluisgebied! Grootmeester Hans Bohm speelde op maarliefst tien schaakborden tegelijk tegen het publiek. Lees meer »

no alt

De Vereniging Erfgoed Leidschendam overhandigde de eerste donatie voor de realisatie van het beeld De Damwachters. Het beeld moet nog deze zomer in het sluisgebied worden geplaatst. Lees meer »

no alt

Het sluisgebied is klaar! Vier met ons de opening mee en speel tegen schaakgrootmeester Hans Bohm met simultaanschaken. Alleen kijken mag natuurlijk ook en voor wie het leuk vindt, is er gratis schaakles. Lees meer »

no alt

Steeds meer mensen weten hun weg te vinden naar de gratis parkeergarage onder het Damplein, die sinds vorige zomer open is. Binnenkort behandelt het college van b en w een voorstel voor de uitgave van abonnementen voor de garage. Lees meer »

no alt

Het onlangs opgeknapte sluisgebied wordt deze zomer nóg mooier. Het wordt verrijkt met een beeldengroep die verwijst naar het ontstaan van onze mooie woonplaats, rond de Leytsche Dam. Lees meer »

no alt

De bouw van deelplan De Zaagmolen is in volle gang. Oplevering wordt verwacht rond Kerst dit jaar. Op dit moment wordt het beton voor de vloer van de tweede etage gestort. Lees meer »

Door onvoorziene omstandigheden heeft het werk op de Delftsekade een vertraging opgelopen van twee weken. Naar verwachting zijn de werkzaamheden op vrijdag 5 april gereed.
Lees meer »

no alt

Onlangs bereikten de appartementen van deelplan Plaspoelstraat hun hoogste punt. Reden om de vlag uit te hangen! Hiermee is weer een mijlpaal bereikt in de ontwikkeling van Leidschendam, Centrum. Lees meer »

no alt

Maandag 25 februari start de aannemer met het opnieuw bestraten van het laatste stukje van het sluisgebied: de Delftsekade, op het deel Damhouderstraat – Oude Raadhuisstraat. Naar verwachting is het werk vrijdag 22 maart gereed.

Lees meer »

no alt

Goed nieuws voor nieuwe of verhuizende ondernemers in Leidschendam Centrum: de stimuleringsregeling detailhandel wordt ook in 2013 voortgezet. De regeling moet het winkelaanbod nog completer maken. Lees meer »

no alt

Fase 1 van de nieuwbouw op de Plaspoelstraat is in volle gang. De ruwbouw (wanden, vloeren en dak) is grotendeels klaar en de aannemer is gestart met het metselen van de buitenmuren van de huurappartementen. Lees meer »

no alt

Het sluisgebied is zo goed als klaar. De afgelopen maanden zijn hier veel verbeteringen aangebracht, waardoor de historische omgeving van het gebied nog beter tot haar recht komt. Lees meer »

no alt

Burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg hebben kennisgenomen van het persbericht van de Europese Commissie. Zodra de beschikking in het bezit is zal het college zich beraden op (juridische) vervolgstappen. Lees meer »

no alt

Het is nog even wachten op beter weer, voordat de aannemer de bouw van de appartementen op de Damlaan 1-3 helemaal kan afronden. Binnen is alles klaar, aan de buitenzijde moet op het lichte deel van het pand nog wit stucwerk worden aangebracht. Lees meer »

no alt

Met ingang van het nieuwe jaar is het informatiepunt alleen nog op dinsdagmiddag geopend. Voor wie op andere dagen of tijden een kijkje wil nemen in het informatiepunt, kan altijd een afspraak maken met een van de medewerkers van het projectbureau. Lees meer »

no alt

Goed nieuws, het theater aan de Damlaan blijft open! Ook het theater in Voorburg kan open blijven. Beide theaters krijgen met ingang van het komend seizoen een nieuwe naam.
Lees meer »

no alt
13 november 2012
Boom Damplein is geplant!

Vanmorgen is middenop het Damplein de boom geplant, een 35 jaar oude plataan. Een bijzondere operatie, want de boom heeft een hoogte van 12 meter en een kroondiameter van 9 meter. Het hijsen van de boom tussen de bebouwing door zorgde voor een … Lees meer »

no alt

De afgelopen tijd is hard gewerkt aan de herinrichting van het sluisgebied, het Damplein en de Damstraat. Wat is klaar en wat volgt nog? Lees meer »

no alt

In Leidschendam Centrum wordt nog volop gebouwd. Er zijn nu vier deelplannen in aanbouw: Damlaan 1-3, Plaspoelstraat, Landscheidingstraat en Zaagmolenstraat. Lees hier de laatste stand van zaken. Lees meer »

no alt

Afgelopen weekend kwamen meer dan 25.000 bezoekers af op de Vlietdagen. Het weer speelde daarbij een belangrijke rol, maar ook de activiteiten op het Damplein, dat dit jaar voor het eerst gebruikt kon worden.
Lees meer »

no alt

Vandaag onthulde wethouder Houtzager de panelen waarop de boomblaadjes te zien zijn die deze zomer werden ingeleverd, bij de opening van het nieuwe Damplein en de parkeergarage. De panelen zijn nog enkele maanden te zien. Lees meer »

no alt
11 september 2012
Nieuwe passantenhaven open

Wethouder Marcel Houtzager en gedeputeerde Ingrid de Bondt openden de nieuwe passantenhaven bij de sluis. Er is daar nu plek voor zo’n tien boten zodat waterrecreanten kunnen aanleggen om bijvoorbeeld een hapje te eten of te winkelen. Lees meer »

no alt

Na de Vlietdagen hervat de aannemer weer haar werkzaamheden in Leidschendam Centrum. Er wordt gestart met de Sluiskant en de Damstraat, vanaf oktober is de overzijde van de sluis aan de beurt. Lees meer »

no alt

Bakkerij Remmerswaal is na de HEMA de tweede zaak die een nieuwe winkelruimte op het Damplein in Leidschendam in gebruik neemt. De winkel zit op een handige locatie vlakbij andere verswinkels zoals de slager en de groenteboer. Lees meer »

no alt
9 augustus 2012
Opening HEMA Damplein

Marcel Houtzager (projectwethouder Leidschendam Centrum) opende op dinsdag 7 augustus de nieuwe HEMA op het Damplein. Met de komst van nieuwe winkels zoals de HEMA en de bakker en de nieuwe restaurants aan de Sluis, gaat het plein steeds meer leven. Lees meer »

no alt

Met de openstelling van het Damplein voor verkeer in twee richtingen op 13 juli, is een nieuwe mijlpaal bereikt in de ontwikkeling van Leidschendam Centrum. Vandaag gaf projectwethouder Marcel Houtzager hiervoor het startsein. Lees meer »

no alt

Net voor de zomerstop bereikte de bouw van de appartementen op de hoek Damlaan/Damplein het hoogste punt. Dat gebeurde toen projectwethouder Marcel Houtzager het dak van de liftschacht plaatste. Lees meer »

no alt

De nieuwe bestrating aan de Sluiskant is klaar. In het straatwerk zijn de contouren van de toekomstige terrassen goed te zien. Er zijn alleen ‘gebruikte’ stenen gelegd, waardoor het goed past bij de uitstraling van het historische sluisgebied. Lees meer »

no alt

Na jarenlange renovatie, is het monumentale pand Sluisplein 1 helemaal klaar voor gebruik. Wethouder Houtzager bevestigde het schildje van Stadsherstel Den Haag, de organisatie die er voor zorgde dat het pand weer in oude glorie werd hersteld. Lees meer »

no alt

De appartementencomplexen aan de Zaagmolenstraat, Maalderijstraat en Schoorlaan worden binnenkort gesloopt. Vanaf september kan de nieuwbouw op deze locatie van start gaan. Op donderdag 5 juli is er een inloopavond voor belanghebbenden. Lees meer »

no alt

Afgelopen zaterdag 23 juni was het groot feest op het Nieuwe Damplein. Het plein en de parkeergarage werden officieel ingebruikgenomen. Lees meer »

no alt

Leerlingen van De Zonnewijzer konden hun CITO-toets maken in een tot klaslokaal omgetoverde vergaderruimte, op het projectbureau van de Vof Leidschendam Centrum aan de Damlaan. Lees meer »

no alt

Op zaterdag 23 juni geeft de Vof Leidschendam Centrum de officiele aftrap voor de opening van Het Nieuwe Damplein en de parkeergarage. Iedereen is vanaf 16.00 uur van harte welkom. Lees meer »

no alt

Op 8 juni start de bouw van de 24 appartementen aan de Landscheidingstraat. Op 7 juni is er een inloopavond in de Damlounge, voor meer informatie over werkzaamheden en planning. Lees meer »

no alt

De bouw van de appartementen op de hoek Damlaan/Damplein ligt goed op schema. Eind dit jaar, begin volgend jaar moeten de woningen klaar zijn voor gebruik.
Lees meer »

no alt

Onlangs is de boom uitgezocht, die straks middenop het Damplein komt te staan. Om het plein meteen al een mooi aanzien te geven, is gekozen voor een boom van rond de 35 jaar oud. Lees meer »

no alt

Op 23 mei begint de bouw van het deelplan Plaspoelstraat. De aannemer start dan met heiwerkzaamheden, die naar verwachting drie weken duren. Lees meer »

no alt

Op 8 mei gaf Marcel Houtzager (projectwethouder Leidschendam Centrum) het startsein voor de herinrichting van het sluisgebied. Lees meer »

no alt

De sluis in Leidschendam is tot en met 16 oktober ook ’s avonds in het weekeinde te passeren door de scheepvaart. Na een succesvolle proef in 2011 heeft de provincie opnieuw positief besloten om de bedieningstijden in het weekeinde uit te breiden tot 22.00 uur. Lees meer »

no alt

Hema en Fratelli tekenden vorige week de contracten voor een nieuwe ruimte aan het Damplein in Leidschendam Centrum. Winkelen en recreeren in Leidschendam Centrum worden steeds aantrekkelijker. Lees meer »

no alt

Met de onthulling van het beeldmerk op de gevel, opende wethouder Marcel Houtzager op 10 april officieel het praktijkcentrum voor gezondheid & welzijn VOEL JE WEL in de Damlaan. Lees meer »

no alt
10 april 2012
Huurwoningen Damplein

Naast de koopwoningen op Het Nieuwe Damplein zijn sinds kort ook een aantal appartementen te huur. Het gaat om tien vrije sector huurappartementen. Lees meer »

no alt

Sinds vandaag zijn de bijzondere gevels van de Sluiskant goed zichtbaar. De gereconstrueerde historische panden die te zien zijn, stonden in het verleden ook daadwerkelijk langs de sluis.
Lees meer »

no alt
20 maart 2012
Damplein weer open!

Na vier weken afsluiting, is het Damplein weer open. Autoverkeer kan vanaf de Damlaan weer de sluisbrug bereiken naar Leidschendam Zuid. Lees meer »

no alt

Wethouder Marcel Houtzager nam op woensdag 14 maart de onderzoekresultaten naar de haalbaarheid van een boerenstreekmarkt in ontvangst. Lees meer »

no alt
23 januari 2012
Start bouw Damlaan 1

Op 13 februari start de aannemer met de heiwerkzaamheden voor het deelplan Damlaan 1. Op de hoek van de Damlaan en het Damplein komen twee winkelruimtes en vijf appartementen. Er zijn nog enkele appartementen te koop. Lees meer »

no alt
20 december 2011
Nieuwe bewoners Damplein

De afgelopen weken vonden op Het Nieuwe Damplein de opleveringen plaats van de woningen in de gebouwen Molenzicht en Damsigt. Vanaf februari volgend jaar volgen ook de gebouwen Corbulo, Damveste, Kerkzijde en Sluiskant. Lees meer »

no alt

De gemeenteraad is akkoord met een nieuwe subsidieregeling om panden aan de Damlaan op te knappen. Eigenaren kunnen zo met een flinke financiële steun hun pand renoveren zodat de Damlaan weer het oude aanzien terugkrijgt. Lees meer »

no alt

Op 6 december heeft de gemeenteraad toestemming gegeven voor de uitvoering van deelplan Landscheidingstraat. Het deelplan bestaat uit de bouw van 24 appartementen. Lees meer »

no alt

De appartementen in het gebouw Molenzicht zijn klaar om te bewonen! Wethouder Houtzager overhandigde vandaag de officiële sleutel aan de familie Jang, bekend van restaurant Ming Yeg in het Leidschendamse centrum. Lees meer »

no alt

Het historisch centrum van Leidschendam is met zijn ligging aan de Vliet een unieke winkellocatie. En de komende jaren zal, door de toevoeging van veel nieuwbouwwoningen, de koopkracht van het verzorgingsgebied sterk toenemen. Bent u geinteresseerd in een winkelruimte in het … Lees meer »

no alt

Zo’n 25 enthousiaste koppels kregen dinsdag 29 november een persoonlijke toelichting op de plannen van de 20 grachtenpanden en herenhuizen uit De Zaagmolen. Alle woningen zijn uitgerust met een tuin of terras met zicht op het water. Lees meer »

no alt

Afgelopen weken is er op de bouwlocatie Zaagmolenstraat en Schoorlaan archeologisch onderzoek gedaan. Archeologen maakten proefsleuven in de grond om te kijken of ook op deze plek het kanaal van Corbulo te vinden was. Lees meer »

no alt
25 november 2011
Damstraat weer open

De werkzaamheden aan de Damstraat zijn voorspoedig verlopen. Deze kan dan ook, zo’n twee weken eerder dan verwacht, worden opengesteld voor autoverkeer. Lees meer »

no alt

Er is weer een nieuwsbrief uit! Met deze keer aandacht voor de passantenhaven, de nieuwe woningen in de Plaspoelstraat en een fotoreportage van het Leidschendamse centrum van afgelopen zomer. Lees meer »

no alt

Dinsdag 29 november 2011 is er een informatieavond over de bijzondere panden aan de Schoorlaan, de Zaagmolenstraat en de Maalderijstraat in Leidschendam-Voorburg. Lees meer »

no alt

De Vastgoedsociëteit Haaglanden (VSH) bezocht op 17 november het project Leidschendam Centrum. Thema voor deze bijeenkomst was hoe ‘satellietsteden’ zoals Leidschendam-Voorburg zich ontwikkelen ten opzichte van Den Haag. Lees meer »

no alt

In de afgelopen weken wonnen de Leidschendamse bedrijven Primera de Koning, Gall & Gall en Klein Fornuis verschillende prijzen op het gebied van toegankelijkheid, klantvriendelijkheid en lekker eten.

Lees meer »

no alt

Onder toeziend oog van de brandweer heeft de parkeergarage aan het Damplein met succes de brandveiligheidstest doorstaan. Lees meer »

no alt

Met de vernieuwing van de website waar alle actuele informatie en plannen op staan, is informatiepunt Damlounge vanaf nu alleen nog op dinsdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur en vrijdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur geopend. Lees meer »

no alt

Op dinsdag 11 oktober start de herinrichting van het Damplein en omgeving. Het werk wordt in fases uitgevoerd en duurt naar verwachting tot mei 2012. Lees meer »

no alt

Tijdens de Vlietdagen is er aan de Damstraat 53 een modelwoning geopend. Ook na de Vlietdagen is de modelwoning iedere woensdagmiddag en zaterdagochtend te bekijken. Lees meer »

no alt

Nu de zomervakantie voorbij is, zijn de werkzaamheden aan de gebouwen op het Damplein weer gestart. De markante panden aan het water bij de Sluiskant krijgen nu vorm. Momenteel wordt er gewerkt aan de kapconstructie van de panden. Lees meer »

De Provincie Zuid-Holland gaat binnenkort het Rijn-Schiekanaal baggeren. De Vliet is daar onderdeel van. Dit is nodig om de vaarwegen op diepte te houden en zo een ongehinderde doorvaart te garanderen. De bagger moet worden afgevoerd via de sluis bij … Lees meer »

no alt

Er zijn weer nieuwe luchtfoto’s gemaakt. De foto’s geven goed weer hoever de bouw op het nieuwe Damplein momenteel is gevorderd.

no alt

Ondernemersvereniging Damcentrum overhandigde maandag 4 juli het nieuwe beleidsplan aan alle direct betrokkenen bij de vernieuwing van Leidschendam Centrum. Dat gebeurde in informatiepunt Damlounge aan de Damlaan. Projectwethouder Marcel Houtzager nam een exemplaar in ontvangst.

no alt

Het ‘Rondje Kunst’ dat stichting Tulipa op 25 juni in Leidschendam Centrum organiseerde was een groot succes. Wethouder Peter van Ostaijen gaf het startsein door bij het onderdeel ‘de schilderestafette’ de eerste streken op het doek te zetten.

no alt

Op 21 juni heeft de gemeenteraad toestemming gegeven voor de uitvoering van het deelplan Plaspoelstraat, met als belangrijkste onderdelen de bouwvergunning en de afwijking van het bestemmingsplan.

no alt

Aarde, vuur, water en lucht in muziek en kleurige kostuums; dat was het theaterconcert De Vier Elementen op zondag 22 mei. De eerste parkeerlaag van de nog niet afgewerkte betonnen parkeergarage in Leidschendam Centrum was voor één keer concertzaal: een … Lees meer »

no alt

De nieuwe brochure ‘Nieuwe Grachtengordel’ geeft een helder overzicht van de nieuwbouwplannen in Leidschendam Centrum. De brochure kunt u hier downloaden. Voor uitgebreide informatie, ga naar de website Nieuwe Grachtengordel.

De Stimuleringsregeling Detailhandel van de Vof Leidschendam Centrum en bijbehorende documenten is nu te downloaden op deze website. De regeling die in 2009 van start ging is tot 2012 verlengd. Ondernemers die zich vestigen en verplaatsen in Leidschendam Centrum kunnen, … Lees meer »