Recreëren

Het historische centrum van Leidschendam ademt straks opnieuw de sfeer van een Oud-Hollands waterstadje, dankzij een mix van bijzondere nieuwe en oude elementen.

160301-recreatie 1160301- recreatie 2

 

 

 

 

 

 

De Vliet, met zijn historische sluis waar talloze boten geschut worden, vormt het hart van Leidschendam als het gaat om recreatie. Daar zijn ook de traditionele ophaalbruggen, het fraaie sluiswachtershuisje en terrasjes aan het water. In 2012 ademt dit gebied nog meer de sfeer van een Oud-Hollands waterstadje, dankzij een mix van bijzondere nieuwe en oude elementen. Dan wordt het sluisgebied ingericht als voetgangersgebied met allure, waar de auto’s alleen te gast zijn, met gebakken klinkers, natuursteen, oude lantaarnpalen en grote bomen.

Aan de Sluiskant en het Sluisplein komen extra cafés en restaurants met terrassen aan het water, waar het bijzonder prettig is om wat te eten en te drinken.

Evenementen en theater
Maar er valt nog meer te beleven. In Leidschendam Centrum worden bijvoorbeeld jaarlijks de drukbezochte Vlietdagen gehouden en men kan het hele jaar door genieten van grote en kleine artiesten in Het Veur Theater op de Damlaan.

Aanlegplaatsen
Op meerdere locaties rondom de sluis zijn aanlegplekken voor bootjes. Bij de Delftsekade, Sluiskant en Leidsekade zijn er passantenhavens beschikbaar. Boten kunnen hier maximaal 3 maal 24 uur aanleggen.

Voor meer informatie over recreëren in Leidschendam Centrum: