Winkelen

Op dit moment biedt Leidschendam Centrum al volop winkels, horeca, dienstverlening en kwaliteitszaken. Op en rond het Damplein vindt u winkels voor de dagelijkse boodschappen, zoals een supermarkt, slager en groenteboer. De vernieuwde Damlaan biedt daarnaast ook kwaliteitszaken zoals een exclusieve bloemenwinkel, fietsenspeciaalzaak, zonnestudio, patisserie/chocolaterie, kappers en verschillende eetgelegenheden.

Uw auto kunt u kwijt in de parkeergarage onder het Damplein, maar ook op diverse parkeerplaatsen in het centrum. En na het winkelen zijn cafés en restaurants met hun terrasjes direct bij de hand.

Subsidie Stadsherstel Damlaan, Venestraat en omgeving
Eigenaren die meedoen aan het project Stadsherstel Damlaan, Venestraat en omgeving kunnen een subsidiebedrag van de gemeente ontvangen. Deze subsidie geldt voor initiatieven die voorzien in een verbetering van de gevel van historisch waardevolle panden aan de Damlaan, Venestraat en omgeving.

Meer informatie? Kijk op http://www.lv.nl/Stadsherstel

Subsidie aanpak detonerende reclame
Is uw pand gelegen in een rijksbeschermd dorpsgezicht en wilt u een nieuwe reclame aanbrengen of een oude reclame vervangen? Dan komt u misschien in aanmerking voor subsidie.

De gemeente wil afwijkende reclame in het beschermde stads- en dorpsgezicht aanpakken. Dit doet zij door eigenaren van panden in het beschermde stads- en dorpsgezicht te ondersteunen met een subsidie. De subsidieregeling houdt in dat een eigenaar voor 25% in de kosten van ontwerp, fabricage en plaatsing van een reclame, subsidie kan ontvangen met een maximum van € 500,-. Hier zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Lees verder

Overige documenten: