Leidschendam Centrum

Het historisch centrum van Leidschendam, gelegen aan de Vliet en de sluis, ondergaat momenteel een indrukwekkende gedaanteverandering. In het bestaande centrum komen 550 nieuwe koop- en huurwoningen, nieuwe winkelruimten en horecagelegenheden, alles in de karakteristieke stijl van een Oud-Hollands waterstadje. Bestaande, historisch waardevolle panden zijn fraai opgeknapt, er is een tweelaagse ondergrondse parkeergarage en de openbare ruimte wordt sfeervol ingericht. Leidschendam Centrum – in de gemeente Leidschendam-Voorburg – ligt centraal in de regio, vlakbij Den Haag, Zoetermeer en Rijswijk.

Authentiek en nieuw
Het historische centrum van Leidschendam heeft bijzondere monumenten, zoals het 17e-eeuwse sluisje met de traditionele ophaalbruggen, het sluiswachtershuisje, het gemaal, de Peperbus, en de Petrus- en Pauluskerk. Ook zijn er nog enkele art-nouveauwinkelpanden. Deze authentieke elementen vormen straks, met de markante nieuwe bebouwing, het aanzien van Leidschendam Centrum tot één compleet geheel. Een unieke plek om te wonen, te winkelen en te recreëren.

160301- LC3

Hoogwaardig en afwisselend
De afwisselende architectuur sluit aan bij het historische karakter van het gebied. Zowel voor de gebouwen als voor de inrichting van de openbare ruimte wordt hoogwaardig materiaal gebruikt.

Winkels, horeca en recreatie
Rond de Damlaan en het Damplein is een nog levendiger winkelgebied ontstaan. Er is een mooi scala aan extra cafés, restaurants en terrasjes aan de Sluiskant en het Sluisplein gerealiseerd. Waterrecreanten kunnen hun bootjes aan verschillende aanlegplaatsen aanmeren voor een kort verblijf in het centrum.

160301- LC 1